Ожиріння і вагітність

Якщо ви тривалий час намагаєтесь завагітніти і нічого не виходить, можливо проблема в зайвій вазі?

У світі приблизно 32% жінок віком від 18 до 39 років страждають від ожиріння. Зайва вага викликає не тільки купу комплексів, супутніх захворювань та обмежень, а може позбавити найбільшої радості в житті жінки - це материнства.

Жирова тканина продукує ряд гормонів та біологічно активних речовин, що регулюють менструальний цикл. При ожирінні порушуються всі механізми регуляції менструації та репродуктивного здоров'я.

Кожен гінеколог знає, що вагітна з зайвою вагою відразу  попадає в групу ризику. Найчастіше вагітність перебігає з ускладненнями: гестози, артеріальна гіпертензія, передчасні пологи, набряки, аномалії розвитку плода, слабкість пологової діяльності. Все це призводить до ускладнень пологів. Смертність під час пологів на 10-20% відсотків вища порівняно з жінками, що мають нормальну вагу.

Скупчення надмірної кількості жиру на передній черевній стінці погіршує проходження ультразвуку, що на 20 % знижує виявлення вад у плода. Також ожиріння завдає  неабияких   труднощів при проведенні екстрених операцій,  потрібні спеціальні столи та особливий інструментарій.

Загальновідомим фактом є , що у огрядних батьків народжуються огрядні діти. Якщо ожиріння у одного з батьків, то ризик виникнення ожиріння у дитини підвищується в 2-3 рази, а якщо ожиріння у обох батьків, то ризик до 15 разів більший

Загальновідомим фактом є , що у огрядних батьків народжуються огрядні діти. Якщо ожиріння у одного з батьків, то ризик виникнення ожиріння у дитини підвищується в 2-3 рази, а якщо ожиріння у обох батьків, то ризик до 15 разів більший.

Зниження ваги суттєво підвищує шанси завагітніти при екстракорпоральному заплідненні(ЕКО). Схуднення позитивно впливає на психологічний стан жінки та попереджає ризик розвитку багатьох медичних проблем.

Як безпечно схуднути вагітним?

Всесвітня організація здоров'я рекомендує знизити вагу, ще на етапі планування вагітності. Але якщо вже вагітна  має зайву вагу то є декілька корисних порад щоб не нашкодити:

Залежно від ступеня ожиріння ми пропонуємо різні шляхи вирішення цієї проблеми. Для кожного пацієнта ми маємо індивідуальний підхід.

Якщо ви плануєте вагітність, або вже вагітні і маєте зайву вагу зверніться в наш центр і отримайте повну консультацію та рекомендації.

записатись на консультацію