Політика конфіденційності

Загальні положення

Центр баріатрічної хірургії bariatr.com, який діє відповідно до вимог законодавства України (далі — «власник») приймає на себе зобов’язання стосовно захисту персональних даних всіх осіб, які відвідали сайт bariatr.com (далі — «Сайт»), у зв’язку з чим прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання Сайту кожному користувачеві. У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі — «Політика») встановлено порядок здійснення Власником обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Власника із третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування чи видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути в користувача щодо практики захисту персональних даних.

Збирання та використання персональних даних

У процесі використання користувачем Сайту Власником здійснюється обробка даних користувача, а саме:

  • файли cookie;
  • IP-адреси;
  • параметри й налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

Під час відвідування Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості стосовно трафіка користувача не обробляються і не зберігаються. У будь-якому випадку, коли запитується не обов’язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збирання такої інформації. Сайт не збирає персональні дані, що розкривають расову чи етнічну приналежність, політичні переконання, релігійні чи філософські вірування, членство у професійних спілках, генетичні дані, біометричні дані з метою єдиної ідентифікації фізичної особи, дані стосовно стану здоров’я чи дані про статеве життя фізичної особи чи її сексуальну орієнтацію. Сайт збирає дані про статистику відвідування. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі інтернет та знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися в базі персональних даних чи окремій таблиці бази даних Сайту. Місце зберігання та обробки персональних даних — на сервері Сайту.

Цілі використання персональних даних

Персональні дані користувача використовуються для забезпечення надання інтернет-послуг Сайту, реалізації відносин у сфері реклами та комунікації.Термін зберігання персональних даних Персональні дані зберігаються терміном не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

Використання файлів cookie

Cookie — це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, яка надсилається веббраузеру і зберігається на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт. Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними, тобто зберігаються тільки до закриття браузера). Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими вебсайтами).

Важливо:

  • під час повторного відвідування користувачем Сайту дані файлів cookie оновлюються;
  • у більшості випадків веббраузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Власник дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним. Для цього Власнику необхідно за допомогою файлів cookie проаналізувати поведінку, переваги та інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Власнику поліпшити досвід взаємодії із Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сайту.

Власник використовує такі категорії файлів cookie:

  • Суворо необхідні файли cookie — потрібні для пересування користувача вебсторінкою, здійснення пошуку на Сайті, запам’ятовування попередніх дій користувача під час переходу на попередню сторінку в тій же сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie — агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веббраузера. Прикладами таких даних можуть бути такі метрики: час перебування на Сайті, найчастіше відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи й сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія тощо. Уся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних завдань. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл із боку вебресурсу й лише для зазначених вище цілей.
  • Функціональні файли cookie — використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веббраузера. Дані файли cookie також дають користувачам можливість дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти із соціальними мережами. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії із Сайтом.
  • Цільові файли cookie — використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веббраузера. Прикладами таких даних можуть бути такі метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо- та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, керування цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів під час переходів, а також інші параметри налаштування Сайту. Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіаклієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів за суміжними бізнесами, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.
  • Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики: для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Власник користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram та інші. Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті. Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Усі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Важливо:

Конфігурація налаштування файлів cookie для веббраузерів мобільних пристроїв може відрізнятися; варто нагадати, що повноцінна робота із Сайтом доступна тільки в разі використання файлів cookie; відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту. Щоб звернутися до Власника із приводу використання файлів cookie, надішліть повідомлення електронною поштою на a.reyti@gmail.com. Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

У процесі використання користувачем Сайту на його сторінках можуть бути коди інших інтернет-ресурсів і третіх осіб, у результаті чого такі ресурси і треті особи отримують дані користувача. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати й обробляти інформацію про те, що користувач відвідав ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Такими інтернет-ресурсами можуть бути соціальні плагіни мереж (наприклад, Facebook, Google).

Використання зазначених сервісів Власнику необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, Власник не зберігає і не обробляє. Відповідно, якщо користувач із будь-яких причин не хоче, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, він може за власним бажанням вийти зі свого акаунту чи профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

Взаємодія Власника із третіми особами стосовно персональних даних

Власник не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених у цій Політиці. Власник розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, у тому числі особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно й усвідомлено переданої останніми Власнику. На Сайті можуть бути посилання на інші вебсайти (виключно в інформаційних цілях). Під час переходу за посиланням на інші вебсайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим Власник рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності й персональних даних кожного вебсайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу чи електронну пошту користувача, захищені відповідно до законодавства.

Захист персональних даних

Власник використовує загальноприйняті стандарти технологічного й операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни чи знищення. Однак, незважаючи всі зусилля, Власник не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання Власником.

Власник забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому чи незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню.

Власник надає доступ до інформації та персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог Власника. Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданої власнику персональних даних, на обробку цих даних або відповідно до вимог закону. Користувач має право на одержання будь-яких відомостей про себе в будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних із персональними даними, за умови зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання (місця перебування) і реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, установлених законом. Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.

Права суб’єкта персональних даних

Організація доводить до відома користувача його права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

  1. знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження чи місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, установлених законом;
  2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  3. отримувати доступ до своїх персональних даних;
  4. отримувати не пізніш як за 30 календарних днів із дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  5. пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  6. пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни чи знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  8. звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
  12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  13. на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування чи видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які були вами надані Власнику відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо ваших персональних даних, які обробляються Власником, будь ласка, звертайтеся до Організації: електронною поштою на a.reyti@gmail.com або напишіть на адресу: вул. Михайла Котельникова, 95, Київ, 03179.

Зміна Політики

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситися зміни та доповнення, у тому числі в разі зміни вимог законодавства. У випадку внесення істотних змін до цієї Політики Власником буде розміщено повідомлення на Сайті та зазначено термін набуття цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики. Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.